У одному з укриттів у Херсоні влаштували свято Колодія. Співробітники закладів культури, обласних департаментів і управлінь презентували традиційні для свята страви.
На столах були вареники, млинці з сиром, налисники, пиріжки із сиром, сирники. Дехто підготував незвичне меню із «батьконашбендериками» та «бурятесом зі шматочками якутеса».
Також у межах благодійного ярмарку вдалось зібрати кошти, які спрямували на підтримку Сил оборони.
Український Колодій – свято з глибоким соціальним підтекстом, воно жартівливо нагадувало молоді про необхідність створення родини. Тривало протягом тижня, кожен день мав своє значення. У понеділок «колодка народжувалась», у вівторок – «охрещувалась», у середу були «похрестини», у четвер вона «помирала», у п`ятницю «колодку хоронили», у суботу – «оплакування», а у неділю її доля завершувалась.
Миттєвості свята дивіться у нашому фоторепортажі.
фото Христини Бондар






