За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих жительок за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені у вересні 2022 року брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.

Вони долучились до роботи так званих «двк», що діяли на території села Дніпряни Каховського району та Львове у Бериславському районі.

46-річна обвинувачена приймала «виборців», видавала бюлетені, роз’яснювала нюанси «голосування». Агітувала місцевих жителів активно брати участь у «волевиявленні» та перевіряла їх відповідність спискам. Як членкиня «двк» надавала інтерв’ю представникам окупаційних медіа щодо того, як триває псевдореферендум.

Друга обвинувачена ходила по домівках жителів села Львове, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора та видавала «бюлетені». Наразі вона утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я