Херсонець Костянтин Дудченко відкрив п’ять кав’ярень, точку з шаурмою, крамниці крафтових продуктів, власний бренд кави. А також увійшов в список Forbes 30 до 30.
У Херсоні його кав’ярня працювала навіть під час російської окупації. І продовжує радувати херсонців смачною кавою навіть під обстрілами.
“Окрім того, що в нас було світло, вода і зв’язок, ми приймали завжди гривні і завжди приймали гроші на карту. Тобто термінали, ясно, не працювали через обмеження, але можна було оплатити на карту. У нас є хлопчик Льоша, він довгий час жив в Києві. Але тільки Херсон деокупували, він туди повертається і каже “я хочу працювати. Мені не треба вихідні. Я хочу працювати з 9 ранку до 3 дня. Ось таку зарплату”. Все. Ми кажемо, супер, Льоша, давай. Ми дали йому ключі, відправили поставку кави, і Льоша почав працювати. І, в принципі, я думаю, що заслуга того, що кав’ярня зараз там працює, це його на 100%. Ми зі свого боку просто фінансуємо, додаємо поставки в кредит, не очікуючи, що цей кредит буде повернутий. Тому зараз це не про прибуток взагалі, це не про бізнес, це не про підтримати штани. Це взагалі просто історія, яка важлива нам, партнерам, важлива Альоші, важлива херсонцям. І тому ми готові там скільки треба вкладати.” – розповів Костянтин Дудченко.
У проєкті “Бізнес навиворіт” він поділився тонкощами роботи кавового бізнесу – скільки треба вкласти, щоб почати такий бізнес, скільки років мине, поки ви вийдете у прибуток, скільки отримує персонал і де його шукати . Чому кав’ярні на кожному куті та чому у 2025 році не варто починати такий бізнес?
Детальніше – у відео.









