Херсонщину представляють Білозерська, Дар’ївська, Новокаховська та Новотроїцька громади.

Подані на конкурс проєкти:

1.”Екомобіль — сучасний сміттєвоз для чистоти громади” (Білозерська громада).  Передбачає придбання сміттєвозу, облаштування 20 сортувальних майданчиків у дворах багатоповерхових будинків у селищі Білозерка. Бюджет – 6 млн 533 тис грн.

Віддати голос за проєкт можна за посиланням.

2.”Спільнобус” (Дар’ївська громада). Планується: запуск соціальних автобусних маршрутів Федорівка – Дар’ївка – Миколаїв; Інгулець – Лиманець-Дар’ївка- Миколаїв; забезпечення підвозу учнів до навчальних закладів Інгулець- Лиманець; Федорівка – Дар’ївка. За потребою – організація евакуації населення. Бюджет – 4 млн 237 тис 440 грн.

Проголосувати можна за посиланням.

3.Створення мобільного додатку для громадян “Е-місто” (Новокаховська громада). Створення мобільного додатку для громадян, який включатиме: реєстрацію користувачів, чати для громадян, дошку оголошень, опитування, календар подій, інтерактивну карта проблем міста, запити, сповіщення про небезпеку, волонтерство, підтримку ВПО, міський транспорт та інше. Додаток допоможе налагодити втрачену комунікацію з мешканцями громади та допомогти їм інтегруватись у громаду після повноцінної деокупації. Бюджет – 4 млн 100 тис грн.

Проголосувати за проєкт можна за посиланням.

4.«Придбання автомобіля з обладнанням для відновлення роботи «мобільного офісу» відділу ЦНАП Новотроїцької селищної ради» (Новотроїцька громада). Громада досі перебуває під російською окупацією. Метою проєкту є вирішення проблеми з наближення базових адміністративних послуг до мешканців Новотроїцької громади, у тому числі осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, які виїхали з окупації та перемістились до інших регіонів України, шляхом придбання автомобіля з обладнанням для відновлення роботи «мобільного офісу» ЦНАП Новотроїцької селищної ради. Проєкт планують реалізовувати у місті Миколаєві. Бюджет – 1 млн 996 тис грн.

Підтримати проєкт можна за посиланням.

Шляхом громадського голосування онлайн, яке триватиме до 29 листопада 2024 року, оберуть 20 найкращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі.

Після голосування історію та ідею кожної з 40 громад розкажуть у прямих ефірах та на інших медіамайданчиках Вікон СТБ та Фактів ICTV.

У фіналі найкращого з 40 претендентів обере профільне журі.

Переможець отримає до 100 тисяч доларів на реалізацію своєї ініціативи.

Важливо: при онлайн голосуванні можна віддати 5 голосів за різні громади.

Довідково. Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, населення яких не перевищує 100 тисяч осіб і не є обласнимм центрами, які шукають нові можливості для втілення своїх ідей, а також готові ділитись власним досвідом. Цей конкурс реалізується за підтримки Програми USAID DOBRE у партнерстві зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром.

інфорграфіка: конкурс «Громада на всі 100»

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я