“Раніше нам привозили воду на тракторі, бо в селі була проблема з водою. Тепер нам поставили автомат з фільтрованою водою, тепер проблем з водою у нас не буде”, – ділиться думками Тетяна, жителька села Киселівка Чорнобаївської громади Херсонської області.

Автомати з очищення питної води були встановлені в публічних місцях в селах Зеленівка та Киселівка на Херсонщині, що забезпечило безперебійний доступ населення до якісної води, яка проходить 7 ступенів очистки. Для забезпечення постійного високого рівня якості води в автомати встановлені тестери якості води TDS, що дозволяє робити своєчасну заміну фільтрів.

“Питна вода у нас була не дуже смачна, пити її було неможливо, бо вона була солона. У чайнику був дуже великий наліт. Тепер, сподіваюсь, все зміниться на краще, бо нам поставили цей автомат з питною водою”, – розповідає Тетяна з села Зеленівки на Херсонщині.

У населених пунктах після підриву Каховської ГЕС джерела надання питної води, а це, як правило, колодязі, стали забрудненими, а вода в них непридатна до споживання. Альтернативою стали автомати, які самостійно беруть зі свердловини воду та очищують її. Таке рішення допомагає жителям населених пунктів Зеленівка та Киселівка отримати доступ до якісної питної води належної якості і, що найголовніше, не становить загрози здоров’ю місцевих жителів на відміну від води з колодязів.

Ініціативу “ЗРОБЛЕНА В УКРАЇНІ” у рамках конкурсу Грантів групам взаємодопомоги підтримала ГО “Південна стратегія розвитку” та надала грант у 10 тисяч доларів для реалізації власного проєкту.

Проєкт “Гранти групам взаємодопомоги” реалізується “Південна стратегія розвитку” у партнерстві зі спільним офісом DCA NCA в Україніі та Kirkens Nødhjelp в Україні за підтримки Гуманітарного фонду для України Управління ООН з координації гуманітарних справ.

фото зі сторінки “Південна стратегія розвитку”

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я