Про це йдеться на сторінці Херсонського художнього музею у Facebook.

До Дня Незалежності київська кондитерська Namelaka створила нову колекцію десертів за мотивами творів українських художниць. Щоб зберегти пам’ять про кожен із втрачених шедеврів, на тортах та пряниках відтворили роботи, знищені або вкрадені окупантами на Херсонщині.

Ці десерти нагадають про вкрадені з Херсонського художнього музею декоративне панно Марії Примаченко «Помідори у вазі», декоративний розпис Людмили Вітковської «Горе тій чайці, чайці небозі, що вивела діток при битій дорозі…», а також «леопардів» Поліни Райко — фреску з будинку художниці, затопленого після підриву Каховської ГЕС.

«Малюнки чудернацьких леопардів та журавлів Поліни Райко, неймовірна робота Людмили Вітковської, наївний світ Марії Приймаченко та тисячі інших робіт були викрадені або знищені росією. Але ми бережемо пам‘ять про кожного і кожну», — кажуть київські кондитери.

Колекція до Дня Незалежності створена в імʼя тих, хто у прямому сенсі писав історію українського мистецтва. Namelaka наголошує, шо всі прибутки з продажу цієї колекції будуть передані Херсонському художньому музею імені Олексія Шовкуненка.

фото: кондитерська Namelaka

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я