У середу, 7 серпня, до Центру допомоги врятованим у Херсоні завітала Деніз Браун – Координаторка системи ООН в Україні та Гуманітарна координаторка.

Разом із своїм наступником – Матіасом Шмале – вони ознайомилися з роботою спеціалістів та їхнім важливим внеском у підтримку постраждалих від війни.

Під час візиту обговорили актуальні питання для Херсонщини, серед яких допомога чоловікам, постраждалим від сексуального насильства пов’язаного з конфліктом (СНПК), створення «зеленої кімнати» (спеціалізованого сервісу, який надасть можливість за мінімальну кількість зустрічей зафіксувати розповідь постраждалих від СНПК), а також роботу мобільних бригад ЦДВ та їхніх потреб.

Деніз Браун висловила вдячність за важливу роботу та підтримку, яку надає Центр.

Для довідки: Херсонський ЦДВ надав допомогу понад 2140 людям, які постраждали від війни, включаючи тих, хто зазнав сексуального насильства. З липня цього року Центр працює стаціонарно, продовжуючи виїзди у регіон.

Центри допомоги врятованим створені за ініціативи Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, завдяки фінансовій підтримці урядів Австрії, Бельгії, Швеції, Іспанії та у співпраці з місцевими органами влади.

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я