Херсон та околиці щодня страждають від обстрілів, тому на сьогодні актуальною є допомога в закритті вікон та балконів домогосподарств після руйнівної хвилі вибухів.

“Немає скла після обстрілів, тому вітер задуває, дощ затікає, сирість. А така допомога дозволяє мати комфорт в оселі”, – розповідає херсонка Галина.

У рамках конкурсу Грантів групам взаємодопомоги “Південна стратегія розвитку” підтримали ініціативу ГО “Мій Херсон”, виділивши 10 тисяч доларів на закриття пошкоджених віконних отворів сендвіч панелями.

“Наші майстри закривають вікна по заявці після прильотів, як тільки дозволяє безпекова ситуація. Вже зараз треба думати про зиму і закривати вікна, щоб з похолоданням було комфортно. Сендвіч панелі – це якісний матеріал, який на відміну від аналогів максимально зберігає тепло”, – говорить член правління ГО “Мій Херсон” Інна Шумак.

Дана ініціатива допоможе понад 100 мешканцям Херсона, Білозерської та Чорнобаївської громад, у яких немає можливості захистити свою оселю від зовнішніх факторів і руйнувань. Цільова група – це люди похилого віку, маломобільні, малозабезпечені та люди, які залишились доглядати за вразливими верстами населення.

За словами, Інни Шумак закриття вікон покращить стан та збереже приватні будинки і квартири від подальших руйнувань, від атмосферних опадів та поривів вітру, які можуть завдати більші пошкодження, корозію, руйнування будинків і негативний вплив на здоров’я мешканців.

По допомогу мешканці звертаються через Google-форму, оцінюється масштаб збитків, після чого відбувається адресна доставка матеріалів, а майстри “Мій Херсон” виконують усі необхідні ремонтні роботи.

фото зі сторінки “Південна стратегія розвитку”

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я