Міністерство цифрової трансформації, Фонд Східна Європа, Сумська, Хмельницька та Херсонська обласні військові адміністрації уклали Меморандум про співробітництво щодо реалізації програми міжнародної технічної допомоги «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)».

Меморандум передбачає: 

  • розробку цифрових стратегій та програм інформатизації
  • запровадження електронних послуг та інструментів електронної демократії
  • автоматизацію роботи ЦНАП
  • впровадження електронного урядування та електронної демократії

У межах програми EGAP у Сумській, Хмельницькій та Херсонській областях виберуть пілотні громади, які впроваджуватимуть цифрові проєкти. Подати заявку на участь у пілоті може кожна громада регіону. У фокусі уваги — втілення проєктів, які підвищують ефективність роботи влади та покращують доступність послуг для громадян. Серед них — мобільна валізка для ЦНАП, школа громадського бюджету, чатботи тощо. 

Загалом до програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)» вже долучилися Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Луганська, Одеська, Чернігівська області.

Програма EGAP допомогла створити портал та застосунок Дія, платформу Дія.Освіта, автоматизувати реєстрацію бізнесу в Україні. Також запустити найпопулярніші послуги та документи: єМалятко, електронні паспорти, COVID-сертифікати, сплату податків ФОП тощо.

фото: Мінцифри

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я