У Херсоні продовжує функціонувати Дитячо-юнацька спортивна школа “Кристал”.

Діти займаються у змішаному форматі: частково на відкритому майданчику, частково у спортзалі. Попри те, що переважну частину команд формують новачки, діти беруть участь у змаганнях на рівні з іншими регіонами і вже мають перші нагороди, пише Суспільне Херсон.

“Є по три хлопчачі та дівчачі вікові категорії. І ми граємо, і дівчата грають. От зараз 30-31 числа будуть у Дніпрі грати перший етап чемпіонату України з футзалу. А в минулому році вони стали бронзовими призерками чемпіонату України з футзалу у першій лізі. Хлопцям набагато важче досягнути чогось, це по-перше. А по-друге, ми в тому році грали чемпіонат України у чотирьох вікових групах і це було дуже важко. Ми збирали команду з п’яти міст”, — розповів директор ДЮСШ “Кристал” Управління фізичної культури молоді та спорту Херсонської ОВА В’ячеслав Роль.

Він каже, що заняття відновили у квітні 2023 року. Кількість дітей зменшилася втричі — з 450 вихованців до 150.

“Те, що вони тренуються, це вже наші та їхні успіхи. Вони віддають себе футболу, вони соціалізуються, не сидять по закутках. Їм гарно тут. Подивіться, вони щасливі, поки вони тут. У нас дуже багато талановитих дітей. Тут багато потенціально кваліфікованих футболісток. Треба працювати”, — підсумував В’ячеслав Роль.

фото з сайту Суспільне Херсон.

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я