Центри первинної медико-санітарної допомоги в різних областях України отримали 175 легкових автомобілів підвищеної прохідності. Міністерство охорони здоров’я закупило автомобілі в рамках спільного проєкту зі Світовим банком «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine), повідомили в МОЗ.

Позашляховики призначені для виїздів сімейних лікарів, вузькопрофільних фахівців та медсестер до пацієнтів у містечка, села й віддалені громади. Завдяки своїй прохідності та надійності вони дозволять медичним працівникам зручніше добиратися до пацієнтів у віддалених населених пунктах, сільській місцевості та гірських районах, навіть в умовах складного бездоріжжя. Автівки були розподілені серед 22 областей України, відповідно до визначених ними потреб.

Передача позашляховиків представникам закладів охорони здоровʼя відбулася за участі міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка, заступника міністра охорони здоровʼя України – головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Боба Сома, керівника команди проєкту «HEAL Ukraine» Якуба Какєтека, керівників департаментів охорони здоровʼя обласних державних адміністрацій, громад та керівників закладів охорони здоровʼя Херсонської, Миколаївської, Харківської, Запорізької та Сумської областей.

фото: Міністерство охорони здоров’я

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я