ГО “Лікарняні клоуни “Червоні носи” (м. Рівне) завершили проєкт Школи лікарняних клоунів у Миколаєві. Їм вдалось розширити рух лікарняних клоунів на два міста – Миколаїв і Херсон.

Випускниками Школи стали 13 клоунів, які пройшли навчання, 29 медичних працівників долучились до реалізації проекту. Близько 300 батьків і дітей змогли зустрітись з клоунами під час реалізації проекту.

Нові учасники руху у простому житті — це фінансисти, приватні підприємці, студенти, бухгалтери, продавці, баристи та дитячі бібліотекарі. В свої вихідні дні вони одягають червоного носа та відвідують дітей у лікарні.

Основне досягнення проекту є його сталість. Після завершення проєкту продовжують свою діяльність новостворені команди клоунів. Кожна команда вже здійснила два візити до лікарень після завершення проекту.

“У Херсоні у цьому є велика потреба. У херсонських дітей багато психологічних, емоційних проблем. Головне – це щасливі дитячі очі, коли їх переповнюють емоції”, – розповідає Максим, який вирішив доєднатися до руху лікарняних клоунів.

Клоуни залучали дітей до активних ігор, малювання, розважали та, що найголовніше, викликали щирі посмішки малечі.

“В умовах постійного стресу та невизначеності, діти та їхні батьки стикаються з посиленими емоційними викликами, що впливає на процес лікування. Підтримка, яку надають лікарняні клоуни, сприяє зниженню рівня тривожності та стресу у дітей ”, – зазначає очільниця ГО “Лікарняні клоуни “Червоні носи” Наталія Микита.

Проєкт “Гранти групам взаємодопомоги” реалізується ГО “Південна стратегія розвитку” у партнерстві з спільним офісом DCA NCA в Україні та Kirkens Nødhjelp в Україні за підтримки Гуманітарного фонду для України Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine.

фото зі сторінки ГО “Південна стратегія розвитку”

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я