Навесні 2023 року село Посад-Покровське у Чорнобаївській громаді Херсонщини обрали для участі в пілотному проекті з комплексної відбудови.

Череж бойові дії, які точились на правобережній частині Херсонщини у 2022 році, село майже повністю зруйноване.

У рамках експериментального проєкту передбачалось, що село “будуть відновлювати комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів”. Так заявляв Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Роботи з відновлення у Посад-Покровському почались, але припинились 2024 року через відсутність державного фінансування.

Аж ось 9 серпня 2024 року на Урядовому порталі з’явилась новина, що Уряд доручив Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури швидко опрацювати й направити невідкладно на комплексну відбудову кількох населених пунктів 2,7 млрд грн. у межах експериментального проекту.

«Минулого року ми започаткували експериментальний проект з комплексного відновлення низки населених пунктів. Зокрема, це Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни в Харківській області, Тростянець на Сумщині», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, зазначені кошти мають піти на відновлення критичної інфраструктури, ремонт і будівництво нових житлових будинків, дитячих садочків, амбулаторій, захисних споруд та адміністративних будівель.

Коли саме в Посад-Покровському відновляться роботи – невідомо.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Написати коментар

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я